Video Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie, dar o creștere și mai mare a prețurilor vine peste șase luni

Data actualizării: Data publicării:
alimentare cu benzina la pompa
2024 a venit cu scumpiri la pompă. Au crescut accizele pentru carburanți, iar benzinăriile au afișat prețuri mai mari. Foto: Profimedia Images

Noul an vine cu scumpiri la pompă. Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie. Accize mai mari pentru carburanți sunt prevăzute în ordonanța trenuleț, așa că vom plăti mai mult pentru fiecare plin. În plus, o nouă tranșă de scumpiri ne așteaptă și de la 1 iulie 2024.

De la 1 ianuarie, prețul unui litru de benzină va crește cu 29 de bani, în timp ce prețul unui litru de motorină va crește cu 26 de bani. Astfel, un plin de 50 de litri de benzină se va scumpi cu aproape 15 lei, în timp ce un plin de motorină se va scumpi cu aproximativ 13 lei.

Aceste scumpiri reprezintă doar efectul direct al creșterii accizelor la carburanți.

Totodată, de la 1 iulie va urma o altă creștere a prețului carburanților. Benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 39 de bani pe litru. Aceste scumpiri vor crește prețul unui plin de benzină cu peste 21 de lei, iar pe cel al unui plin de motorină cu aproape 20 de lei.

La 1 iulie 2024, după creșterile cumulate ale accizelor la carburanți, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină cu 72 de bani mai mult, în timp ce pentru un litru de motorină scumpirea va fi de 65 de bani.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri