"Am prea mulți bani, nu mă prea uit". Reacția bizară a unui șofer întrebat despre cât costă un plin după ultimele scumpiri la pompă

Data actualizării: Data publicării:
alimentare cu benzina la pompa
2024 a venit cu scumpiri la pompă. Au crescut accizele pentru carburanți, iar benzinăriile au afișat prețuri mai mari. Foto: Profimedia Images

2024 a venit cu scumpiri la pompă. Au crescut accizele pentru carburanți, iar benzinăriile au afișat prețuri mai mari încă din primele minute ale noului an. În medie, un litru de motorină s-a scumpit cu 26 de bani, iar cel de benzină, cu 29 de bani.

"Mă afectează la buzunar, dar asta-i viața, mergem înainte", spune un bărbat.

"Păi nu facem plinul, băgăm așa de cât avem", adaugă altul.

Pentru un plin de benzină de 50 de litri plătim în momentul de față 339 de lei față de 324 de lei, iar pentru același plin de 50 de litri de motorină, după creșterea prețului, plătim în medie cu 13 lei mai mult.

"Ne afectează pe toată lumea, situația e dificilă, banii în România sunt puțini", spune un sofer.

"Nu știu, am prea mulți bani, nu mă prea uit", susține însă altul.

De la 1 iulie urmează o altă majorare a accizelor la combustibili. Astfel că prețul unui litru de benzină va crește cu 43 de bani, iar pentru un litru de motorină vom plăti cu 39 de bani mai mult.

Adrian Codîrlașu - vicepreședinte CFA: "Acciza la carburanți va majora prețul combustibilului, dar vom avea și efecte de runda 2. Orice bun trebuie transportat la locul de vânzare. Vom avea o creștere mică a prețurilor bunurilor din prețul combustibilului. Combustibilul se folosi și în agricultură. Și acolo vor crește prețurile."

Cresc și tarifele la RCA. Cu mai puțin, cei drept, pentru că prețul este plafonat timp de trei luni. Majorarea va fi de aproape 7 la sută, rata inflației.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri