Cea mai ieftină garsonieră din București

Data publicării:
case cartier rezidential imobiliar sursa foto digi24-1

Potrivit portalului imobiliare.ro, cea mai ieftină garsonieră din București este în zona Rahova-Sălaj și costă doar 9.500 de euro la o suprafață de doar 15 metri pătrați.

La polul opus este o garsonieră din zona Victoriei, care costă 145.000 de euro și are o suprafață de 67 de metri pătrați, plus o terasă de 17 metri pătrați în care ar încăpea întreaga garsonieră scoasă la vânzare în Rahova.

Iar cel mai scump apartament scos la vânzare în București este un duplex în Zona Primăverii, care costă 1,3 milioane de euro.

Aceste diferențe dovedesc că Bucureștiul are cea mai diversificată piață imobiliară din România. Iar această complexitate este dată de locuitorii săi. Bucureștiul are locuitorii cu cele mai mari venituri din țară, dar și oameni cu venituri mici. Iar discrepanțele sociale care se văd de la un cartier la altul se simt și în prețul locuințelor.

În provincie, unde numărul celor cu venituri peste medie este redus, ecartul dintre prețul locuințelor este mai mic. Cele mai mari diferențe în afara Capitalei sunt în Cluj-Napoca. Cea mai ieftină locuință de acolo este în zona Apahida. Costă 15.000 de euro. Este cu 5.500 de euro mai scumpă decât cea mai ieftină garsonieră din Capitală, dar este și de trei ori mai mare ca suprafață. Dacă este luat în calcul prețul pe metrul pătrat, de fapt garsoniera clujeană este mult mai ieftină.

Cea mai scumpă garsonieră din Cluj costă 112.000 de euro, în zona Cordoș. Iar cea mai scumpă locuință este un apartament de 475.000 de euro dintr-o clădire istorică. Este de trei ori mai ieftin decât cel mai scump din Capitală.

Chiar și așa, Clujul a fost perceput, în ultima perioadă, ca un oraș cu o piață imobiliară mai scumpă decât Bucureștiul. Asta pentru că, în medie, prețul pe metru pătrat al apartamentelor clujene a fost mai ridicat decât cel din Capitală. Însă mulți experți consideră că scumpirea apartamentelor din Cluj este mai degrabă un fenomen speculativ.

Surprinzător, un alt oraș care a atras investiții mari și are o economie în creștere, Timișoara, are cele mai mici diferențe de prețuri pe piața imobiliară.

Cea mai ieftină garsonieră costă 10.700 de euro și are 17 metri pătrați. Nici cel mai scump apartament scos la vânzare nu se apropie la preț de cele din Capitală sau Cluj. Costă 210.000 de euro, iar la acești bani cumpărătorul primește și mobilierul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Greșeala pe care o fac șoferii românii la pompă când fac plinul la mașină: de ce să nu forțezi pistolul când...
Digi FM
Adi Despot, după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay: ”Te...
Pro FM
Soția lui Jorge a furat toată atenția la o nuntă mondenă, într-o rochie decoltată și cu crăpătură. E cu 10...
Film Now
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000...
Adevarul
Cine este Chris Martin, solistul trupei Coldplay. A fost căsătorit cu actrița Gwyneth Paltrow
Newsweek
Cine sunt cei 2.000.000 pensionari care de mâine primesc 250 lei pe lângă pensie? Cum se dau banii?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Ce crede Russell Crowe despre „Gladiator 2”: "E puțin inconfortabil". Mărturisirile neașteptate ale starului
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...