Cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei este în România

Data publicării:
europa

Pesha a venit în Bucureşti acum zece ani, imediat după ce a terminat studiile. Avea aici un unchi, care i-a spus că prind bine afacerile chinezeşti în România. Aşa că şi-a deschis un magazin de haine şi aduce marfă din China, cu vaporul, de două ori pe an.

Ca Peisha sunt aproape 5.000 de chinezi care s-au mutat la marginea Bucureştiului, în zona Colentina. Toţi au afaceri la Dragonul Roşu, cea mai mare zonă comercială cu profil chinezesc din sud-estul Europei. Complexul a apărut imediat după Revoluţie, ideea de afaceri a unei familii de români. Nu e niciun bucureştean care să nu ştie de Dragonul Roşu - opt clădiri întinse pe o suprafaţă de peste 55 de hectare.

„Este o punte comercială între România şi Asia. De aici, toate produsele pornesc în toată ţara şi sunt, la rândul lor, comercializate de către cei care deţin magazine şi sunt comercializate de data aceasta en-detail”, spune Ion Badea, director PR.

Haine, perdele, mobilă, bijuterii, încălţăminte sau jucării. Tot ce vrei sau se găseşte la Dragonul Roşu. Calitate chinezească la preţuri corespunzătoare. Preţurile mici atrag zilnic 30.000 de clienţi din toată ţara.

China este considerată cel mai mare exportator din lume. România importă anual mărfuri în valoare de trei miliarde şi jumătate de dolari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri