Video Comercianții continuă să facă reduceri pentru plata cu cash, chiar dacă Guvernul a renunțat la limita de numerar

Data actualizării: Data publicării:
bani cash
Reduceri pentru achiziții cu cash. Foto: Getty Images

Comercianții acordă reduceri de până la 10% pentru plățile cash. Ideea, care a pornit inițial ca o formă de protest, în momentul în care Guvernul a anunțat reducerea plafonului pentru cumpărături cu bani gheață, continuă să fie utilizată de către unele afaceri.

Reprezentanții unui magazin cu mobilă au postat pe rețelele sociale un anunț în care spun că oferă o reducere de 10% la toată gama de mobilier, dacă plata se face cash, în perioada 6-10 noimebrie. Reducerea a fost menținută, chiar dacă nu mai e o formă de protest.

"Da, am susținut când a fost acel proiect de lege cu plățile, o mare parte din oameni n-au fost de acord cu asta și am intrat și noi în rândul firmelor care au susținut plățile cash. Dar, la cantitate mai mare, putem face un discount", spune reprezentanta magazinului de mobilă.

Aceasta a mai spus că reducerea se aplică doar la plata cash. Astfel, la achiziții de 10.000 de lei, se face o reducere de 10%.

Aceeași metodă este utilizată și de o unitate de cazare de pe litoral, care încurajează plata cu cash și oferă o reducere de 2% la rezervări pentru anul 2024. 

Cu toate că oamenii preferă să plătească cu cardul, mulți recunosc că în eventualitatea unor reduceri ar scoate bani de la bancomat pentru achiziții. Odată cu plățile cash, și comercianții au de câștigat, scăpând de comisioanele percepute de bancă ce variază între 0.7 și 2%.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri