Adio, tacâmuri și farfurii de picnic!

Data actualizării: Data publicării:
farfurie si pahar de plastic
Foto: Guliver/Getty Images

Kaufland va introduce noi măsuri împotriva utilizării produselor din plastic, iar Lidl va elimina din sortiment articolele de unică folosinţă din plastic până la sfârşitul anului 2019, au anunţat miercuri reprezentanţii celor două reţele de retail.

Styrofoam Ban Begins In Oakland As Part Of Anti-Pollution Effort
FOTO: Getty Images

„Printre articolele ce urmează a fi delistate din Kaufland până la sfârşitul lui 2019 intră, spre exemplu, beţişoarele pentru urechi din plastic, paiele de plastic marcă proprie şi vesela de unică folosinţă din plastic marcă proprie, care urmează să fie înlocuite în toate ţările cu alternative ecologice”, precizează reprezentanţii reţelei.

Pe de altă parte, Lidl a anunţat că va elimina din sortiment articolele de unică folosinţă din plastic până la sfârşitul anului 2019.

„Într-o primă fază, Lidl va renunţa, până la sfârşitul anului 2018, la vânzarea de articole de unică folosinţă din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci şi întinse, dar şi linguri şi furculiţe, măsura urmând să fie luată în toate cele peste 225 de magazine din România”, spun reprezentanţii retailerului.

Citiți și:  Fără pungi din plastic subţire, de anul viitor. Legea a fost promulgată

Pungă de plastic descoperită în cel mai adânc loc de pe pământ

sursa: zf.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri