Compania Amazon și-a dat seama că ideea de a-și pune angajații în cuști este una proastă. Cum arăta invenția bizară

Data publicării:
unruehmlicher-titel-fuer-amazon-chef-jeff-bezos

Ideea companiei Amazon de a-și pune angajații să lucreze în niște cuști pe roți, descrise drept „sisteme de transport al personalului la locul de muncă”, este una proastă, afirmă acum oficiali ai companiei, după criticile aprige la adresa Amazon, scrie The Guardian.

În 2016, Amazon a vrut să patenteze un dispozitiv pe roți, care ar fi avut rolul de transporta angajații prin sediul companiei, dar care arăta ca o cușcă în care putea încăpea o singură persoană.

Cușca fusese proiectată de inginerii în robotică ai companiei și avea scopul de a proteja angajații atunci când lucrau în depozite. Însă în momentul în care planul companiei a apărut în presă, Amazon s-a confruntat cu un val de critici și de ironii, așa că oficialii au făcut un pas înapoi și au declarat că, într-adevăr, „ideea este una proastă”.

Amazon este deja criticată pentru politica pe care o are față de angajații săi, care sunt supravegheați la tot pasul. În depozite, angajații poartă mereu asupra lor mici computere care le montorizează fiecare mișcare, li se amintește mereu că trebuie să își crească productivitatea, iar unii muncitori au povestit că au ajuns să urineze în sticle de plastic pentru a fi mai eficienți la lucru, scrie The Guardian.

De asemenea, mai multe investigații jurnalistice au arătat că numărul apelurilor la ambulanță sunt mult mai ridicate în cazul muncitorilor de la compania Amazon. Iar mulți angajați s-au plâns că sunt forțați să muncească multe ore peste program, care nu le sunt plătite la finalul lunii.

Nici în cazul angajaților care lucrează la sediul companiei situația nu este mai bună. O investigație a jurnaliștilor de la New York Times a arătat că persoanelor care dețin funcții de conducere li se cere să fie mereu disponibili să răspundă la e-mailuri, iar angajații sunt încurajați să se supravegheze unii pe ceilalți și să raporteze orice neregulă în mod anonim. Orice raport este luat în considerare atunci când compania trebuie să facă disponibilizări. O angajată a povestit că șefii de la Amazon i-au spus că ea este „o problemă”, după ce și-a luat câteva zile libere pentru a sta cu tatăl ei, care era pe moarte.

În replică, Amazon și-a justificat acest sistem de controlare a angajaților prin faptul că clienții lor au de câștigat

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri