Compania pe care Warren Buffet pariază anul acesta peste 900 mil. dolari. Miliardarul e impresionat de succesul ei

Data actualizării: Data publicării:
FORTUNE Most Powerful Women Summit - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Miliardarul Warren Buffet pariază pe compania Amazon, a lui Jeff Bezos, și a cumpărat anul acesta primele sale acțiuni, însă investiția a fost una consistentă: 904 milioane de dolari pentru peste 400.000 de acțiuni, scrie Business Insider.

CEO-ul Berkshire Hathaway a lăudat adeseori în ultimii ani succesul companiei Amazon și a CEO-ului ei, Jeff Bezos, a cărui avere a depășit-o pe cea a lui Warren Buffet în urmă cu doi ani, devenind astfel cel mai bogat om din lume.

Buffet a declarat că admiră abilitățile lui Jeff Bezos în lumea afacerilor, că îl respectă pentru succesul pe care l-a obținut și a glumit chiar că și-ar face un transplant de sânge de la Bezos dacă ar putea.

Însă în urmă cu doi ani, Warren Buffet le-a spus investitorilor săi de la Berkshire Hathaway, la întâlnirea anuală, că au ratat șansa de a cumpăra acțiuni la Amazon: „Am ratat momentul complet, accidental. Nu avem nici măcar o acțiune la Amazon”.

Într-un interviu acordat la începutul lunii, Warren Buffte a dezvăluit că unul dintre managerii de la Berkshire Hathaway a investit în acțiuni la Amazon, însă miliardarul nu a vrut să dezvăluie și suma. Săptămâna aceasta, compania a făcut însă publice datele și a arătat că a cumpărat 483.300 de acțiuni la Amazon, în valoare de 904 milioane de dolari.

Deși pare mult, acțiunile cumpărate de Berkshire reprezintă mai puțin de 1% din acțiunile totale ale Amazon.

Berkshire mai deține 250 de milioane de acțiuni la Apple, al căror preț a fost în creștere la cursă cu 21% anul acesta. Buffet a cumpărat aceste acțiuni abia în 2016, însă de atunci valoarea acestora a crescut cu 75%, așa că miliardarul a avut numai de câștigat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri