Sari la conținut

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy s-a angajat la AccorHotels

Nicolas Sarkozy îl va înlocui pe Nadra Moussalem, un fost administrator al grupului.

sarkozy

„Nadra Moussalem a însoţit transformarea AccorHotels (...), făcând parte din Consiliul de Administraţie timp de 12 ani. Consiliul l-a cooptat ca înlocuitor, în unanimitate şi începând din această zi (marţi – n.r.), pe Nicolas Sarkozy, în calitate de administrator independent”, a afirmat AccorHotels, precizând că fostul lider la Elysee va preluat conducerea Comitetului pentru Strategie Internaţională, potrivit News.ro.

„În cadrul accelerării strategiei de extindere a grupului şi a portofoliului său de mărci pe plan internaţional, Consiliul de Administraţie, reunit astăzi (merţi – n.r.) a decis să înfiinţeze un Comitet de Strategie Internaţională, a cărui misiune va fi dezvoltarea reţelei şi a mărcilor AccorHotels în lume, precum şi promovarea internaţională a atuurilor turismului francez şi a Franţei ca destinaţie”, se arată în comunicat.

„Sunt fericit să particip la dezvoltarea şi la strălucirea internaţională a AccorHotels, una dintre bijuteriile companiilor franceze. Reuşita acestui grup şi calitatea managementului său reprezintă una dintre cele mai frumoase exemple ale peisajului economic francez”, a declarat Nicolas Sarkozy.

La rândul său, directorul general al AccorHotels, Sebastien Bazin, a salutat numirea. „Expertiza internaţională a lui Nicolas Sarkozy şi cunoaşterea sa perfectă a mizelor geopolitice mondiale vor fi atuuri formidabile pentru grup”, a subliniat el. 

Nicolas Sarkozy a fost eliminat pe 20 noiembrie în primul tur al alegerilor primare ale dreptei, înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa.