Importăm IT-iști. Companiile IT vor să aducă programatori din Vietnam

Data actualizării: Data publicării:
itisti

Din cauza lipsei de personal, companiile IT din România vor să aducă programatori din Vietnam, pe care să-i detaşeze pe perioade definite de timp.

Pentru a acoperi deficitul de salariaţi, România e în situaţia în care trebuie să importe specialişti din state asiatice, pe contracte de până la 2 ani.

Potrivit unei firme de recrutare citate de Ziarul Financiar, până acum, vietnamezii, nepalezii sau filipinezii erau recrutaţi de patronii români - dar pentru domenii precum producţie, agricultură sau servicii. Acum, trendul se extinde şi în domeniul IT.

În prezent, în acest sector, în România, lucrează aproape 179.000 de salariaţi. E drept, de pe băncile facultăţilor de profil ies anual aproximativ 6-7.000 de absolvenţi, dar nevoia de pe piaţa muncii este dublă, spun specialiştii. Şi mulţi dintre cei care termină facultatea în România preferă apoi să plece în alte ţări. Industria IT de la noi din ţară oferă pachete salariale avantajoase pentru regiune, peste media naţională. Dar, chiar şi aşa, nu reuşeşte să-i ţină pe IT-işti în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri