După arestarea lui Wanzhou: Cumpărarea unui Huawei în loc de iPhone, sarcină patriotică

Data publicării:
huawei

Măsura, recomandată de diferite organizații din China angajaților, a venit după ce justiția americană a emis un ordin de arestare pentru Meng Wanzhou, șef financiar Huawei, fata fondatorului acestei companii.

Detenția executivului Huawei determină unele companii chineze și grupuri de afaceri să solicite muncitorilor să boicoteze produse de la companiile americane precum Apple, provocând temeri că ar putea apărea o reacție mai largă, potrivit CNN.

Mai multe organizații din China au emis notificări îndemnând membrii personalului să-și arate sprijinul pentru Huawei, amenințând cu pedeapsa împotriva oricui au fost prinse cu produsele Apple (AAPL) sau chiar oferind subvenții pentru a cumpăra smartphone-uri chinezești.

Meng Wanzhou este acuzată că a acoperit legăturile companiei sale cu o firmă care a încercat să vândă echipamente Iranului, în pofida sancţiunilor americane impuse acestei ţări. Dacă va fi extrădată în Statele Unite, Meng va risca acuzaţii de conspiraţie pentru fraudarea mai multor instituţii financiare, potrivit afirmaţiilor care au fost făcute vineri, în timpul unei audieri care a avut loc la un tribunal canadian. Sentinţa maximă pentru fiecare acuzaţie este de 30 de ani.

Teoria conspirației

"SUA intenționează să controleze creșterea Chinei ... Cred că poporul chinez ar trebui să rămână unit și să susțină produsele noastre naționale", a declarat într-o declarație din această săptămână Camera de Comerț Nanchong din Shanghai, avertizând că toți membrii care au cumpărat produse Apple vor fi " blocați.“

Criza a început după ce au apărut știri că Meng Wanzhou, director financiar al Huawei și fiica fondatorului companiei, a fost reținută la Vancouver pe 1 decembrie. Ea ar putea să fie extrădată în Statele Unite, fapt care a provocat furie în mass-media chineze de stat.

China, preocupată de drepturile omului

"Pentru a trata un cetățean chinez ca un criminal grav, pentru a îi călca în picioare drepturile fundamentale ale omului, a îl dezonoră, cum pot exista aceste etode într-o țară civilizată” se întreabă un editorialist în People's Daily, oficiosul Partidului Comunist Chinez.

Mai multe organizații din întreaga Chină au emis notițe către angajați în care își arată susținerea față de Huawei și amenințând cu sancțiuni orice persoană care ar deține un produs Apple. Chinezii chiar au promis subvenții la cumpărarea unui Huawei. Persoanele care cumpără un produs Apple ar urma să plătească o amendă egală cu 100% din valoarea de piață a produsului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri