Enel va construi o rețea de stații de încărcare pe mașini electrice

Data publicării:
incarcare-masina-electrica-wiki

Oficialii Enel spun că rețeaua va permite circulația cu un automobil electric în România din nord în sud și de la est la vest. Deocamdată, aceasta este imposibil.

Compania italiană Enel a anunțat vineri că va dezvolta o rețea de stații de încărcare pentru automobilele electrice, o mișcare ce urmează tendința globală de renunțare treptată la combustibilii fosili, potrivit g4media.ro.

Francesco Starace, directorul general al companiei (foto), a anunțat vineri la Roma că Enel va începe să dezvolte în Spania și România rețele pentru încarea electrică, așa cum a făcut-o deja în Italia.

”Planul de investiții e flexibil și va fi ajustat în funcție de piațp, dar planul actual are în vedere investiții de circa 15 milioane de euro în următorii 3-4 ani. Vrem să creăm același sistem capilar de stații ca în Italia, care să acopere întreaga țară, astfel încât să se poată circula cu automobilul electric în România de la Nord la Sud și de la Est la Vest”, a declarat și Francesco Venturini, șeful diviziei Enel X.

Citește și „București-Litoral. Se poate ajunge cu o mașină electrică?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri