Negocieri la Ministerul Energiei în războiul apei calde

Data publicării:
cet elcen termocentrala

Bucureştenii au apă caldă, dar nu ştiu până când. Criza de la sfârşitul săptămânii trecute s-a rezolvat doar pe termen scurt şi, deocamdată, nimeni nu poate garanta că nu vor apărea probleme în timpul iernii. La Ministerul Energiei are loc, la această oră, o întâlnire pentru găsirea unei soluții pe termen lung, la care participă primarul general al Capitalei și reprezentanți ai RADET, ELCEN și Ministerului Energiei.

De asemenea, ziua de astăzi este foarte importantă și pentru că ELCEN trebuie să plătească o tranșă de 5,8 milioane de lei din datoria către Distrigaz Sud. Aceasta a fost condiția distribuitorului de gaz pentru a ridica poprirea de pe conturile ELCEN. 

Toate conturile ELCEN au fost blocate săptămâna trecut joi. Distrigaz Sud a pus poprire din cauza datoriilor. În aceste condiții exista riscul ca din 10 septembie, ELCEN să nu mai poată produce energie electrică şi termică.

Decizia a fost luată de un executor judecătoresc deoarece ELCEN are o datorie de de 11,6 milioane de lei față de Distrigaz, reprezentând dobânzi de întârziere. ELCEN spune că a făcut plățile, dar după data scadentă astfel că s-a acumulat această datorie din dobânzi de întârziere. 

„Distrigaz Sud Reţele SRL a instituit astăzi poprire pe toate conturile bancare ale societăţii Electrocentrale Bucureşti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispoziţia executorului judecătoresc, mandatat de către Directorul General Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie. În plus, poprirea a fost extinsă şi asupra terţilor popriţi, clienţi ai ELCEN, printre care şi RADET Bucureşti", a anunţat Elcen, joi, într-un comunicat. 

O zi mai târziu, ELCEN și Distrigaz Sud au anunțat că au ajuns la o înțelegere, în urma căreia poprirea pe conturile ELCEN va fi ridicată. În consecință, nu va mai fi întreruptă alimentarea cu apă caldă. Cele două companii s-au înțeles că datoria ELCEN-ului către Distrigaz va fi eșalonată până la sfârșitul acestui an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri