Preluare importantă pe piața serviciilor medicale. Cumpărați de Medicover

Data publicării:
medicover

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiilor din Grupul Pelican de către Medicover Holdings.

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia prin care ABC Medicover Holdings BV preia companiile din Grupul Pelican, respectiv Pelican Impex, Pelican Servicii, Diagnostica, Via Sana, Farmacia Vitamina şi Optica Pelican, informează News.ro.

În iunie, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care ABC Medicover Holdings preia companiile din Grupul Pelican.

”Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, a informat joi autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

ABC Medicover face parte din Grupul Medicover, care furnizează servicii de asistenţă medicală şi de diagnosticare în ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Grupul Pelican, prin companiile sale, desfăşoară activităţi de asistenţă medicală specializată, activităţi de servicii suport combinate şi comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate. De asemenea, printre activităţile desfăşurate se numără şi producţia de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri