Coreea de Sud a adoptat legea care interzice comerțul de carne de câine. 3 ani de închisoare pentru cei care măcelăresc câini

Data actualizării: Data publicării:
cîțel la o fermă de câini în coreea de sud
Organizațiile pentru drepturile animalelor, care susțin de multă vreme interdicția, au lăudat rezultatul votului de marți. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Sud a adoptat o nouă lege, prin care autoritățile urmăresc să pună capăt vânzării, sacrificării și consumului câinilor, pentru carne, până în 2027. Practica veche de sute de ani începea să dispară și datorită faptului că tinerii au renunțat treptat la ea. Populația vârstnică nu este de acord cu interdicția, transmite BBC.

Conform legii adoptate acum, creșterea sau sacrificarea câinilor pentru consum va fi interzisă, precum și distribuirea sau vânzarea cărnii de câine. Cei găsiți vinovați de acest lucru ar putea fi trimiși la închisoare.

Cei care măcelăresc câini riscă până la trei ani de închisoare, în timp ce cei care cresc câini pentru carne sau vând carne de câine ar putea executa maximum doi ani. Cu toate acestea, consumul de carne de câine, în sine, nu va fi ilegal.

Noua legislație va intra în vigoare peste trei ani, oferind fermierilor și proprietarilor de restaurante timp să găsească surse alternative de locuri de muncă și venituri. Ei vor trebui să prezinte autorităților locale un plan de retragere treptată a afacerilor lor.

Guvernul a promis că va sprijini pe deplin fermierii de carne de câine, măcelarii și proprietarii de restaurante, ale căror afaceri vor fi forțate să se închidă, deși detaliile despre compensațiile care vor fi oferite nu au fost încă stabilite.

Potrivit statisticilor guvernamentale, Coreea de Sud avea aproximativ 1.600 de restaurante care serveau preparate cu carne de câine și 1.150 de ferme de câini în 2023.

Tocănița de carne de câine, numită „bosintang”, este considerată o delicatesă în rândul unor sud-coreeni, în special printre cei mai în vârstă, însă carnea de câine nu mai este populară printre tineri.

Potrivit unui sondaj Gallup de anul trecut, doar 8% dintre sud-coreeni au declarat că au încercat carne de câine în ultimele 12 luni, în scădere față de 27% în 2015. Mai puțin de o cincime dintre cei chestionați au spus că susțin consumul cărnii câinilor.

Guvernele anterioare s-au angajat, începând cu 1980, să interzică carnea de câine, însă nu au reușit să facă progrese, dar actualul președinte Yoon Suk Yeol și Prima Doamnă Kim Keon Hee sunt cunoscuți ca iubitori de animale. Cuplul deține șase câini, iar soția președintelui a cerut încetarea practicii de a mânca câini.

Organizațiile pentru drepturile animalelor, care susțin de multă vreme interdicția, au lăudat rezultatul votului de marți.

Jung Ah Chae, directorul executiv al Societății Umane din Coreea, a spus că a fost surprinsă să vadă că este interzis consumul de carne de câini în timpul vieții ei.

„În timp ce mi se rupe inima pentru milioanele de câini pentru care această schimbare a venit prea târziu, sunt nespus de bucuroasă că Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil din istoria noastră și poate îmbrățișa un viitor prietenos cu câinii”, a spus ea.

Fermierii de carne de câine au făcut campanie împotriva interdicției. Ei au susținut că, având în vedere popularitatea în scădere în rândul tinerilor, practica ar trebui lăsată să se stingă în mod natural în timp. Mulți fermieri și proprietari de restaurante sunt bătrâni și au spus că le va fi dificil să-și schimbe felul de trăi atât de târziu în viață.

Un fermier de câini, Joo Yeong-bong, a declarat pentru BBC că industria era deja într-o situație critică.

„În 10 ani, industria ar fi dispărut. Avem acum 60, 70 de ani și ne pierdem mijloacele de existență”, a spus el, adăugând că aceasta este „o încălcare a libertății oamenilor de a mânca ceea ce le place. ".

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri