Crește numărul afacerilor online, dar românii plătesc tot cash

Data publicării:
pozitie laptop 1

 

Orice persoană care are acces la internet, în momentul în care de exemplu doreşte să îşi construiască o casă, proiectare plus execuţie, intră pe portalul nostru şi va primi în 48 de ore cinci oferte de la cinci firme diferite”, spune Andrei Danu, antreprenor în mediul online.

Reţeta acestei afaceri a aflat-o în Spania, acolo unde a lucrat mai muţi ani. S-a întors în România şi a pus-o în practică. Şi-a creat un portal online care să facă legătura între firmele de construcții și posibilii clienți. Dezvoltarea ideii nu a fost, însă, deloc ușoară.

Ne lovim de o implementare a mediului online în domeniul construcțiilor destul de scăzută. Mă refer la firmele de construcții, meșteri și firme de instalații”, explică Andrei Danu.

În timp, însă, a ajuns să lucreze cu peste 330 de firme de construcții din Capitală care plătesc pentru a primi clienți. Andrei Danu a pornit afacerea singur, cu o investiţie de 40.000 de euro. Acum a ajuns să aibă opt angajaţi.

Atingem o nevoie basic a tuturor firmelor de construcție, a proiectanților, chiar și a celor care produc și vând materiale, nevoia de clienți, mai ales că suntem într-o piață a construcțiilor care stagnează de câțiva ani”, spune Florin Ichim, unul dintre angajați.

Câştigurile mari şi investiţiile minime au convins tot mai mulţi români să îşi deschidă Afaceri online.

Dispar brusc o sumă de cheltuieli. Cheltuielile cu prezentarea mărfii, să spunem aşa. Să ne gândim ce înseamnă un magazin. Înseamnă vitrine, înseamnă chirie plătită, vânzători care să stea pe tot timpul programului acolo. Pe partea de online, nu există program”, spune Teodor Tiţă, content manager digi24.ro.

Totuşi, această piaţă este abia la început de drum în România, şi asta pentru că românii sunt încă reticenţi cu privire la modalităţile de plată. Statisticile arată că 86% dintre românii din mediul urban care folosesc internetul au făcut cumpărături online, însă peste 70% plătesc cash produsele şi numai un sfert cu cardul de credit.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri