Cum au escrocat șase deținuți, din închisoare, mai multe bănci

Data publicării:
2003retea-55774

Complicii săi din afara închisorii ridicau imediat banii de la ATM-uri. Fiecare primea un comision, dar cea mai mare parte ajungea la tatăl liderului grupării. Prejudiciul se ridică la 350.000 de euro, iar anchetatorii au indicii că gruparea a înşelat şi firme din afara ţării.

64 de suspecţi, femei şi bărbaţi din Prahova, Dâmboviţa şI Ilfov au fost aduşi la audieri, în Sibiu. Anchetatorii spun că aceştia ar face parte din gruparea care a reuşit să înşele cinci bănci din toată ţara.

Gruparea era condusă de un bărbat condamnat, în 2006, la 25 de ani de închisoare, pentru uciderea unui cetăţean german. Ajutat de alţi cinci deţinuţi din penitenciare din sud-estul ţării, lua legătura cu departamentele financiare ale băncilor. Solicitau o simulare de transfer bancar, sub pretextul că sunt de la o firmă de securitate bancară.

Complicii din afara prenitenciarului căutau persoane dispuse să dea numărul de cont şi să retragă banii cât mai repede posibil. Fiecare primea câte un comision, iar restul de bani ajungea la ceilalţi membri şi apoi la tatăl liderului grupării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri