Cineworld, al doilea cel mai mare lanț de cinematografe din lume, anunță că închide tot în SUA și în UK

Data publicării:
Ilustrație despre funcționarea cinematografelor în perioada pandemiei de coronavirus cu scaune lăsate libere între spectatori.
Foto: Guliver/Gettyimages

Cineworld, al doilea cel mai mare lanț de cinematografe din lume, își va închide toate sălile de cinema din Regatul Unit și din Statele Unite în această săptămână, lăsând peste 45.000 de angajați fără un loc de muncă, în contextul în care lansările de filme au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei de coronavirus, iar oamenii vizitează din ce în ce mai puțin sălile de cinema, relatează CNBC.

Reprezentanții companiei spun că reticența studiourilor de a lansa cele mai noi blockbustere, precum noul film din seria James Bond, a fost principalul motiv pentru care a fost luată decizia de a închide troate cele 536 de săli din cinema din Statele Unite și cele 127 din Regatul Unit, începând cu data de 8 octombrie.

Directorul executiv al companiei, Mooky Greidinger a declarat pentru Sky News că operațiunile ar putea să înceapă din nou „în două luni sau mai târziu”. „Din punct de vedere al finanțelor, pierdem mult mai mulți bani atunci când avem sălile de cinema deschise decât atunci când le-am avut închise”, a mai spus el.

Comunicatul emis de Cineworld, luni, a confirmat informațiile apărute în timpul weekend-ului și a confirmat că zeci de mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, inclusiv personalul care se ocupă cu curățenia, personalul de securitate, dar și angajați direcți ai cinematografelor.

Acțiunile companiei s-au prăbușit ulterior anunțului, scăzând cu 60% în primele 10 minute. Comunicatul vine după o evaluare care a arătat că grupul american ar putea rămâne fără lichidități în șase luni dacă nu poate să obțină mai mult capital.

Industria divertismentului a fost printre cele mai afectate de restricțiile anticoronavirus și de distanțarea fizică impusă de guverne. Cineworld a început să redeschidă ușile sălilor de cinema în iulie, după relaxarea restricțiilor în majoritatea țărilor însă amânarea premierelor filmelor „No Time to Die” din seria James și „Black Widow” din seria de filme cu supereroi Marvel a dus la această decizie.

„Răspândirea Covid-19 în toată lumea a fost un film horror pentru toată industria, iar valul nou de infectări este cel mai nou episod dintr-o poveste devastatoare pentru lanțurile de cinematografe”, a declarat analista Susannah Streeter de la Hargreaves Lansdown.

Luni, premierul britanic, Boris Johnson, a îndemnat populația să meargă la cinema în contextul anunțului făcut de Cineworld. „Îi îndemn să meargă la cinema, să se simtă bine și să sprijine cinematografele”, a spus Johnson.

Partenerii noștri