Tesla nu mai acceptă plata în bitcoin. Piața criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari după anunțul lui Elon Musk

Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk. Foto: Getty Images

Elon Musk a anunțat pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că "mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător". Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

"Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin", ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.

"Criptomoneda este o idee bună ... dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu.", a spus Musk, citat de BBC.

CEO-ul Tesla a declarat că compania nu va vinde niciun bitcoin și intenționează să-l folosească pentru tranzacții "de îndată ce mineritul va trece la o energie mai sustenabilă".

După acest anunț pe Twitter, Bitcoin a scăzut cu peste 10%. O scădere au înregistrat și acțiunile Tesla. Totodată, piața criptomonedelor a suferit o lovitură de 365,85 miliarde de dolari imediat după acest anunț, potrivit CNBC. Ulterior piața a mai recuperat din pierderi.

În februarie, Tesla a anunțat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că va accepta plăți în criptomonede.

Musk a fost un mare susținător al monedelor digitale, inclusiv bitcoin și dogecoin, contribuind la creșterea prețurilor acestora în ultimele luni.

 

Partenerii noștri