Dobânzi înjumătățite. Banii din contul de salariu nu mai aduc câștiguri suplimentare

Data publicării:
1202dobanzi-49254

Dacă în urmă cu doi ani, pentru a-şi atrage clienţi, bancherii ofereau dobânzi de până la opt la sută, acum, în cele mai multe dintre cazuri dobânda este înjumătăţită sau chiar anulată.

Astfel, românii nu doar că nu mai câştigă nimic, ba chiar scot bani in plus din buzunar pentru comisioanele aferente conturilor.

Una din metodele prin care băncile şi-au atras mereu clienţi au fost bonusurile şi dobânzile de până la opt la sută oferite conturilor curente, aşa numitele conturi de salarii.

Dobânzile mari oferite erau foarte tentante pentru clienți, dar băncile au decis să le reducă, sau chiar să renunțe la ele.

Vremurile bune au trecut, iar dobânzi la contul curent oferă tot mai puține bănci. „Acum dobânzile sunt de maximum patru la sută și se acordă doar în anumite condiţii, în cadrul unor anumite pachete care au comisioane destul de mari care anulează avantajul unei astfel de dobânzi”, spune analistul financiar Alexandra Popa, de la conso.ro.

La BCR, dobânda de patru la sută se oferă clienților care utilizează cardul lunar pentru cumpărături de minimum 1.500 de lei. BRD oferă cel mult 3,5 % dobânda, iar la Credit Agricole, contul curent beneficiază de dobânzi de până la cinci la sută. Credit Europe Bank are o ofertă similară, dar se aplică doar pentru cei care decid să îşi încaseze salariul prin bancă. Bonusuri sunt oferite şi de Alpha Bank, Intesa Sanpaolo, Bancpost şi Banca Românească.

Clientul trebuie să plătească un comision de administrare al contului, comisioane de tragere numerar, interogare sold sau internet banking. De exemplu, dacă în contul curent sunt în medie 500 de lei lunar şi rata anuală a dobânzii este de patru la sută, clientul primește 20 lei pe an, mult sub costurile aferente contului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri