E. Hurezeanu: O investiție masivă energetică chineză în România n-ar fi pe placul altora

Data publicării:
emil hurezeanu - 1045397-Mediafax Foto-Zoltan Lorencz-1

China a renunțat la aventuri autohtoniste când e vorba despre mari proiecte industriale. Optează pentru cele mai bune standarde din lume. Încă nu știu în ce măsură un interes al chinezilor pentru reactorele 3 şi 4 de la Cernavodă constă într-un proiect tehnic chinezesc sau într-o intenţie de a investi ca proprietar”, a afirmat analistul, în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Din punctul de vedere al jurnalistului, sunt și alte lucruri pe care chinezii le-ar putea face în țara noastră: „O investiție masivă energetică în România n-ar fi pe placul altora”.

Analistul a evindențiat faptul că Victor Ponta a fost primul lider european care a fost primit în vizită de către președintele Chinei, Xi Jinping.

România este respectată, dar contează și cine și ce face și când face. Promisiunile care se fac în relația cu China de ani de zile și nenumărate gafe și greșeli, mai ales la liderii români... Ne-am purtat gresit, cu tot felul de inhibitii pe care ni le-am creat singuri, cu fugă, abandon. Ne despărțim prea ușor de China”, a mai susținut Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri