Ministrul Energiei: Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face

Data publicării:
Virgil Popescu face declarații la Guvern
Virgil Popescu. Foto: gov.ro

Pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2, iar decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta se află la reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară la Stockholm, în Suedia.

"La reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene (...) am fost întâmpinaţi de Ebba Busch - viceprim - ministru şi ministrul Energiei, Afacerilor şi Industriilor din Suedia şi Andreas Carlson, ministrul Infrastructurii şi Locuinţelor din Suedia. Le-am transmis un mesaj: pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2. Mai mult chiar: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face", a anunțat Virgil Popescu într-un mesaj pe Facebook.

Ministrul a precizat că luni şi marţi vor fi discutate modalităţile de cooperare între statele UE pentru atingerea ţintelor propuse în domeniul energiei, dar şi al transportului, "pentru a lăsa o moştenire verde generaţiilor viitoare".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri