Secretar de stat în Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi energie ar putea să scadă în viitorul apropiat

Data publicării:
aragaz
Cel mai bun scenariu, potrivit analiștilor, este că o iarnă cu temperaturi medii ar reduce impactul crizei energetice abia în al doilea trimestru al anului 2022. Foto: Profimedia Images

Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat, deoarece România a avut o iarnă uşoară, afirmă George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei. El spune că, datorită temperaturilor bune, a fost extras mai puțin gaz din depozite față de anul trecut.

„Întrebarea despre preţurile pentru gaze şi energie electrică în viitorul apropiat nu este una uşoară. Este o problemă de cerere şi de ofertă şi dacă cererea va rămâne ridicată în viitorul apropiat preţurile nu vor coborî, dar ca urmare a faptului că până acum noi am avut o iarnă uşoară, un sezon de iarnă uşor, cu temperaturi bune, care ne-au făcut să luăm din depozitele de gaze o cantitatea mai mică de gaz - dacă vom compara cu extracţia de gaze de anul trecut - un consum mai mic de gaze înseamnă că preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat ca urmare a acestui trend de consum”, a declarat marți secretarul de stat George Niculescu, citat de Agerpres.

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat în urmă cu o săptămînă că, în opinia lui, după 1 aprilie vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale, susţinută în mod natural de scăderea consumului şi de încălzirea vremii, în timp ce „jocurile geopolitice pe piaţa gazului nu vor mai fi aşa evidente”.

„După 1 aprilie, practic vremea începe să se încălzească, probabil şi jocurile geopolitice pe piaţa gazului nu vor mai fi aşa evidente. Cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze naturale, natural până la urmă: scăderea consumului, încălzirea vremii, ceea ce va aduce o corecţie a preţului şi la energia electrică, dar nu la nivelul anului trecut sau a celui de acum doi ani. Urmărim foarte atent piaţa ca să ştim ce vom face şi după 1 aprilie”, a declarat ministrul Energiei, la B1 TV.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri