Eugen Nicolăescu, viitor viceguvernator BNR?

Data publicării:
eugen nicolaescu 2 mediafax

PSD va renunţa la postul de viceguvernator BNR, rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu, şi îl va ceda PNL, pentru această funcţie urmând a fi propus deputatul liberal Eugen Nicolăescu, au declarat, joi, surse din conducerea PSD.

eugen nicolaescu 2 mediafax

Postul aparţinuse, potrivit algoritmului, PNL, care l-a desemnat şi pe Bogdan Olteanu, potrivit News.ro.

Deşi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a făcut o nouă numire, subiectul fiind luat în discuţie abia după alegerile din decembrie anul trecut. Iniţial, PSD a revendicat acest post.

Surse social-democrate au declarat însă joi că PSD renunţă la acest post şi îl cedează liberalilor.

”A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de funcţii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite pretenţii. Dacă voiau, îşi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea”, au declarat şi surse liberale.

Postul de viceguvernator al BNR a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu şi-a depus, în august 2016, demisia din funcţie. În 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la primul-ministrul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Olteanu, care ocupa a treia treaptă în ierarhia BNR - după guvernatorul Mugur Isărescu şi primviceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul înalt oficial al băncii centrale aflat într-o asemenea situaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri