Teodorovici dezgroapă amnistia fiscală

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici take it easy - inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Măsurile îi sunt  încă neclare ministrului și vor fi prezentate public luna viitoare.

Ministrul a promis un pachet de măsuri cu o paletă largă. Pachetul va putea include componente precum: amnistia fiscală, curățarea companiilor de capital negativ și concurența neloială, a spus miercuri ministrul. Măsurile vor avea efect și asupra modului în care băncile vor finanța mediul de afaceri.

Trebuie spus însă că măsurile vor avantaja și statul, nu doar mediul de afaceri. Aceasta deoarece tot miercuri ministrul a anunțat că se va renunța la taxarea titlurilor de stat ceea ce va încuraja populația sau băncile să dea statului bani cu împrumut.

Guvernul ar putea renunţa la taxarea unor active financiare ale băncilor, precum titluri de stat sau finanţările pentru economie, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a subliniat, totodată, că îşi doreşte mult ca băncile să fie parteneri reali în economie şi să-şi ţină profiturile în România. Printre finanţările pentru economie au fost enumerate creditele acordate prin finanţare BEI sau BERD către banca finanţatoare şi împrumuturile derulate prin programe guvernamentale, gen Prima Casă.

În vara anului trecut Darius Vâlcov, consilier al premierului vorbea de necesitatea unei amnistii fiscale pe motiv că oricum statul nu mai poate recupera banii. În prezent însă persoanele fizice sunt urmărite de Fisc pentru datorii vechi de până la cinci ani. Darius Vâlcov spunea în luna iulie că măsura este necesară deoarece statul nu ar mai putea recupera decât o mică parte din datoriile de aproape 100 de miliarde de lei. Va fi însă noua amnistie fiscală aplicabilă și persoanelor fizice?

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri