În București, cele mai mari preţuri pe piaţa imobiliară

Data publicării:
apartament mfax

Locuinţele s-au ieftinit continuu lună de lună, astfel că în octombrie, proprietarii cereau cu 8% mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut. Preţurile afişate au ajuns la 900 euro, în medie, în scădere faţă de toamna lui 2012.

Există însă diferenţe între marile oraşe. Bucureştiul rămâne oraşul cu cele mai mari preţuri pe piaţa imobiliară. Vânzătorii solicită puţin peste o mie de euro pe metru pătrat, faţă de peste 1.100 de euro în urmă cu un an. Scăderile sunt mai vizibile în cazul locuinţelor noi, cu un minus de aproape 8%.

În Braşov, reducerile au fost ceva mai mici, însă preţurile se apropie de 800 de euro pe metru pătrat. Ca şi în Bucureşti, dezvoltatorii au lăsat cel mai mult din pretenţii, iar locuinţele noi au ajuns să coste sub 900 de euro metrul pătrat. Există însă şi excepţii de la regula ieftinirilor.

Este cazul Timişoarei, unde agenţiile imobiliare afişează preţuri cu aproape 3% mai mari, pe fondul scumpirii locuinţelor vechi. Chiar şi aşa, locuinţele costă mai puţin decât în alte oraşe. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri