Inaugurată acum două luni, şoseaua de centură a Iaşului e fisurată pe şase kilometri

Data publicării:
0302 20centura 20iasi-47384

Centura ocolitoare a Iaşului a fost inaugurată anul trecut, la sfârşitul lui noiembrie, după patru ani de lucrări. O lună mai târziu, drumul era deja fisurat, iar firma de construcţii a apelat la fel de fel de improvizaţii pentru a cârpi şoseaua.

Reparaţiile făcute în urmă cu două săptămâni nu au dat rezultate, aşa că muncitorii au ieşit din nou să peticească şoseaua de centură a Iaşiului. Şi de această dată, materialul folosit este tot smoala.

Fisurile din asfalt rămân un mister pentru reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, care nu au încă o explicaţie pentru calitatea proastă a lucrărilor.

„Nu ştiu care este motivul, de asta am cerut monitorizarea lor, deschiderea şi profunzimea lor. Ceea ce pot să vă spun este faptul că deschiderea rămâne constantă, între un centimetru, un centimetru şi jumătate”, spune Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Firma care a construit şoseaua de centură a încasat pentru cei 14 kilometri de drum 50 de milioane de euro. Iaşul este unul dintre puţinele oraşe în care era permisă trecerea camioanelor prin centru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri