Kandia Dulce a cumpărat Heidi Chocolat. Care sunt efectele

Data publicării:
cioco-37923

„Pentru a spori potenţialul de dezvoltare al Heidi Chocolat pe piaţa locală şi internaţională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deţinătorii Kandia Dulce vânzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat şi Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create - Kex Confectionery, se arată într-un comunicat al companiei nou create.

Heidi Chocolat a fost înfiinţată în anul 1994 şi aparţine integral familiei elveţiene Läderach, deţinătoare a Confiseur Läderach.

„Läderach este încrezător că noua structură va permite Heidi să îşi urmeze mai intens obiectivul său strategic. Vânzarea Heidi va permite în acelaşi timp companiei Läderach să se concentreze mai departe pe core business-ul său, producţia artizanală, dedicată clienţilor specializaţi şi distribuţiei proprii în magazinele de specialitate. Urmare a achiziţionării, Heidi şi Kandia vor rămâne separate din punct de vedere operaţional. Actualele echipe de management ale celor două companii vor rămâne neschimbate şi vor raporta către Kex”, se menţionează în comunicat.

Heidi Chocolat are o capacitate de producţie situată în Pantelimon, lângă Bucureşti, cu peste 350 de angajaţi. Compania este focusată pe segmentul premium şi comercializează produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar portofoliul producătorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolată şi articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Kandia are o tradiţie de 120 de ani, iar în 2010 a revenit în portofoliul familiei austriece Meinl, după câţiva ani în care a fost deţinută de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfârşitul anului trecut compania Supreme Chocolat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri