Lipsa muncitorilor calificați afectează economia. Declarațiile ministrului Muncii, după întâlnirea cu AmCham România

Data publicării:
întâlnire oficială, ministrul Muncii la masă cu reprezentanți ai Camerei de Comerț Americane la București
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) reuneşte 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajaţi. Imagine de la întâlnirea ministrului Muncii cu reprezentanți AmCham. Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat vineri la o întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț Americane în România. Ministrul a concluzionat că lipsa muncitorilor calificați reprezintă noua problemă a mediului de afaceri, iar lipsa forței de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, conform unei declarații postate pe o rețea de socializare.

"M-am întâlnit astăzi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), organism care reuneşte 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajaţi. Dacă în urmă cu câţiva ani problemele cele mai importante ale mediului de afaceri erau legate de fiscalitate, de această dată deficitul de forţă de muncă bine calificată este realitatea momentului. Suntem conştienţi că lipsa forţei de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajaţi calificaţi limitând producţia şi furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei", a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La întâlnire au fost prezenţi Cristian Sporiş - Preşedinte AmCham România, Alex Milcev - Chair AmCham Labor Committee, Anca Grigorescu - Chair AmCham Labor Committee, Letiţia Pupăzeanu - Director Executiv AmCham România, Oana Dobriţescu - Advocacy Specialist AmCham România, Cristian Vasilcoiu - Secretar de Stat MMSS, Francisc Gal - Subsecretar de Stat MMSS, Cristian Bitea - Secretar General MMSS, Florin Cotoşman - preşedinte ANOFM, Larisa Papp - Director în cadrul Inspecţiei Muncii, şi Eduard Corjescu - Director General Direcţia Juridică MMSS, precizează ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a anunțat că planurile sale includ o colaborare cu AmCham, care să facă mai atractivă piața de muncă din România și să stimuleze investițiile. 

"Vizăm realizarea de proiecte şi programe care să fie cât mai adecvate nevoilor angajatorilor şi suntem deschişi la dialog pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii. Doresc să instituţionalizăm acest tip de dialog care să ducă la măsuri prin care angajaţii să devină cât mai competitivi, iar companiile să devină cât mai puternice şi să aducă plus valoare. Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piaţa forţei de muncă din România atât pentru cei care se află în ţară, cât şi pentru cei din afara graniţelor, să stimulăm investiţiile şi să contribuim, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a economiei româneşti", a mai scris în postarea de pe Facebook, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

 

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri