Moneda Bitcoin a depășit pentru prima oară o valoare astronomică

Data publicării:
bitcoin

Ca orice altă monedă de pe glob, valoarea Bitcoin a avut perioade în care a fluctuat teribil. La această oră, a depășit însă un prag foarte important.

Conceptul de monedă virtuală a fost folosit foarte mult în ultimii ani. La această oră, se tranzacționează pe glob foarte multe astfel de monezi și există un număr important de persoane ce speră să se îmbogățească. Deasupra tuturor s-a aflat Bitcoin, iar moneda continuă să fie folosită ca referință pentru un sistem monetar ce părea absurd în urmă cu 10 ani, relatează Playtech.

Un bărbat a cumpărat, în 2010, două pizza cu 10.000 de Bitcoin, notează Business Insider. Astăzi, 10.000 de Bitcoin valorează peste 20 de milioane de dolari.

Valoarea Bitcoin nu a fost întotdeauna la fel de sigură ca acum. Au existat perioade în care a fluctuat teribil. Au fost momente în care era evident că mai bine arunci banii pe geam, decât să-i convertești într-o monedă care există doar în mediul virtual. Au trecut acele vremuri, iar în momentul în care un Bitcoin a depășit pragul psihologic de 1000 de dolari, foarte mulți investitori au început să cocheteze cu astfel de investiții în format digital.

De mai bine de un an însă, valoarea Bitcoin s-a stabilizat și a intrat pe un făgaș ascendent. Pornind de la această premisă, pentru prima oară în istoria monezii, valoarea unui singur Bitcoin este acum de 2000 de dolari. Pentru a avea în vedere cât de importantă este această monedă în economia mondială, e bine de reținut că valoarea totală a monezilor Bitcoin aflate în circulație este de 32.92 miliarde de dolari, potrivit Playtech.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri