(P) 3 motive pentru care trebuie să-ți cumperi un telefon nou vara asta

Data actualizării: Data publicării:
digi24.ro_anna-vi-UJJuHb5Bn00-unsplash

Atunci când te gândești la vară, cel mai probabil ai în minte acele zile libere pe care le petreci departe de laptop și de munca ta de zi cu zi. Îți imaginezi, poate, o plajă liniștită, unde soarele strălucește în apa de smarald, unde briza vântului te mângâie ușor pe obraji și unde stai să citești cărțile de care n-ai avut timp tot anul. Sau poate ești cu gândul la o escapadă pe cărările munților, cucerind când un vârf, când altul.

Indiferent cum îți imaginezi vacanța de vară perfectă, îți dorești să strângi cât mai multe amintiri pe care să le împărtășești cu prietenii, cu familia și poate chiar cu colegii de muncă. Tocmai de aceea, un telefon potrivit se va asigura că acele cadre pe care le vezi vor fi redate cu acuratețe și privitorilor de acasă, din fața ecranului.

Iată, așadar, 3 motive pentru care să-ți cumperi un telefon nou vara asta:

1. O cameră foto-video perfectă este un vis devenit realitate.

Un aparat de fotografiat este o idee cool, dar un astfel de obiect nu mai este necesar atunci când camera smartphone-ului tău este chiar mai ofertantă. În plus, cele mai multe
telefoane aflate pe piață acum beneficiază de un nivel crescut al calității fotografiilor și videoclipurilor pe care le pot realiza. Nu este vorba doar de ultimele apariții ale celor mai cunoscute branduri.

Din contră, mai bine de 80% dintre smartphone-uri prezintă calități superioare nu doar în ceea ce privește capturarea imaginilor, ci și atunci când vine vorba de baterie sau de ușurința cu care dispozitivul mobil poate fi utilizat.

Poți apela cu încredere la telefoanele ieftine, așadar. Pentru că timpurile s-au schimbat și ele. Dacă acum zece ani mobilele din această categorie nu străluceau la niciuna dintre funcționalitățile lor, astăzi lucrurile nu mai stau așa. Iar dacă ești cu ochii pe Genius, poți prinde o ofertă de neuitat, care să facă achiziția să pară floare la ureche.

Unde mai pui că o astfel de ofertă se poate mula chiar și pentru acele mobile din noua generație?

2. Pentru că prețurile smartphone-urilor pe care ți le doreai acum un an au scăzut.

Nu trebuie să te simți prost. Știm cu toții cum funcționează. Vezi un mobil care te atrage, dar când să pui mâna pe portofel, îți dai seama că este prea scump și că dacă l-ai cumpăra acum, ai face ditamai gaura în buget. Așa că aștepți. Și aștepți. E nevoie doar de câteva luni și de câteva modele noi ca prețul să scadă. Sau măcar să strângi o parte din bani.

Spre exemplu, un iphone 12 sau 13 este mai ieftin cu câteva sute de lei față de acum un an.

3. Pentru că meriți.

Da, chiar tu. De câte ori nu ai amânat să-ți îndeplinești visurile doar pentru că nu era momentul? Chiar dacă ar putea suna ca un clișeu, un telefon nou nu o să-ți schimbe starea și nici statutul social, nu te va scăpa de probleme și nu-ți va plăti facturile (discutabil, dacă le plătești din home bank). Însă, mai mult ca sigur, te va ajuta să capturezi acele momente pe care nu vrei să le uiți și posesia unui astfel de obiect te va face să te simți bine.

Iar dacă lucrezi într-un domeniu în care creezi conținut pentru platforme sociale, precum Instagram, Facebook, Linkedin etc., acest instrument trebuie privit mai degrabă ca un tool care te va ajuta să-ți desfășori munca la cote maxime. Așa că dacă chiar crezi că mai ai nevoie de încă un motiv în plus, să-ți iei smartphone-ul după care îți strălucesc ochii, acesta este.

Lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un smartphone nou:

• Chiar dacă face fotografii bune, nu te baza doar pe acest aspect. E cool să ai cadre cât mai aproape de realitate, dar și mai cool este să acorzi atenție și celorlalte caracteristici de care ai nevoie.

• Verifică site-ul de pe care îți cumperi mobilul și ai grijă să fie unul de încredere.

• Uită-te cu atenție la modelele care au apărut înainte și după ce smartphone-ul din mâinile tale a fost lansat. S-ar putea să găsești acelelași caracteristici și cu un model în urmă și să scutești astfel câteva sute de lei.

• Citește recenzii și review-uri ale celorlalți utilizatori.

• Interesează-te dacă poți duce la schimb vechiul telefon. Unele magazine de dispozitive electrice primesc astfel de obiecte, pe care le reciclează, iar tu poți primi în schimb o reducere pentru o nouă achiziție.

Nu mai sta pe gânduri și fă-ți o surpriză frumoasă. Și dacă tocmai ți-ai cumpărat un astfel de obiect cu doar puțin timp în urmă, atunci de ce nu cumperi un dar pentru cineva apropiat ție? Un smartphone este, fără doar și poate, o idee excelentă de cadou, care poate fi folosit cu încredere timp îndelungat de persoana care-l primește.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri