Președintele Băsescu, optimist în  legătură cu acordul cu FMI

Data publicării:
fmi - eric de vrijer - resized - mfax

„Nu e atât de negativă cum o aud în presă (opinia - n.r.). Eu cred că boardul FMI va constata îndeplinirea în cea mai mare parte a criteriilor stabilite de comun acord cu Guvernul României şi va valida încheierea celui de-al doilea acord", a afirmat Traian Băsescu, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV. El a fost întrebat ce părere are în legătură cu realizarea de guvern a punctelor din Acordul cu FMI.

Traian Băsescu a precizat că susţine încheierea de către România a unui nou acord.

De asemenea, întrebat despre care vor fi obiectivele acestui nou acord, dacă vor aduce noi măsuri de austeritate, şeful statului a răspuns că România nu mai este în perioadă de austeritate. „Nu austeritate, că România nu mai este în perioadă de austeritate. Faptul că Guvernul nu creşte salariile şi pensiile, nu înseamnă că România este în austeritate. Dar eu aş spune că România a trecut la faza la care drămuieşte mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor”, a afirmat președintele.

El a mai spus că nu este „atât de pesimist cu privire la evoluţia economiei româneşti”, având în vedere perspectiva unui an agricol bun şi crearea de noi locuri de muncă prin ajutoarele de la stat pentru investiţiile directe în economie.

Pe de altă parte, întrebat în legătură cu faptul că unii lideri PNL au arătat că nu susţin neapărat încheierea de către Guvern a unui nou acord cu FMI, președintele Băsescu a răspuns că liderii PNL „ar fi bine să nu se bage măcar”, având în vedere „dezastrul economic” pe care l-a produs Guvernul Tăriceanu în 2007-2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri