Promisiune. Din iunie, toate taxele și impozitele vor fi plătite online

Data publicării:
fisc ghiseu 1

Una dintre variante este înrolarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în platforma ghișeul.ro, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în plenul Camerei Deputaților.

"Din iunie, fiecare român persoană fizică își va putea plăti taxele cu cardul. În acest moment, evaluăm mai multe soluții, printre care se află și înrolarea ANAF în platforma ghișeul.ro. De asemenea, analizăm gradul de compatibilitate tehnică și costurile aferente", a explicat Anca Dragu, invitată la Ora Guvernului.

Reamintim că în prezent se pot plăti prin platforma ghiseul.ro taxe și impozite locale pentru primăriile din București, ale câtorva localități din țară, precum și pentru câteva instituții publice.

La rândul său, Dragoş Doroş, şeful ANAF, a declarat: „Un alt obiectiv este dezvoltarea spaţiului virtual privat, unul din obiectivele principale să tăiem cât mai multe hârtii, să interacţionăm în spaţiul virtual, avem în vedere să eficientizăm interacţiunea. Un pas mare în vederea îmbunătăţirii colectării. Cât mai curând sperăm să implementăm şi plata cu cardul. Vom face în aşa fel încât să se întâmple anul ăsta. Un alt lucru important e programul cu Banca Mondială, care, într-un interval de timp sperăm noi cât mai mic, dar care nu poate fi mai mic de 2 ani de zile, să putem să avem un ANAF nou în ce priveşte proceduri, baze de date”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri