Rădulescu (BNR): În nicio țară civilizată oamenii nu ies la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani. La noi se poate

Data actualizării: Data publicării:
Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR:
Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR. Foto: Digi24

Atac dur al consilierul guvernatorului BNR Eugen Rădulescu la sistemul de pensii speciale, a căror desființare este posibilă doar în 40 de ani. El a declarat în exclusivitate la Digi24 că România este singura țară din rândul celor civilizate care permite ca unele persoane să iasă la pensie la vârsta de 45 de ani.

Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR: Eu nu mă pot abține să spun că avem problema colosală a pensiilor speciale, care este o problemă înspăimântătoare. Nu mai există pe fața pământului, în nicio țară civilizată, oamenii să iasă la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani. Nu se poate așa ceva, la noi se poate.

Și am înțeles că s-a rezolvat problema, peste 40 de ani. Avem în sfârșit un program de țară. Rezolvăm pensiile speciale peste 40 de ani. Acum avem 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani, 200.000! În 10 ani vom avea 300.000. Cât o să putem supraviețui cu așa ceva? Nu se poate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri