România așteaptă turiștii ruși

Data publicării:
munte iarna partie sinaia FB primaria sinaia

Afacerile turismului românesc vor fi cu 20% mai mari la anul estimează Federaţia Asociaţiilor de Promovare din domeniu. Anual, numai turiştii străini lasă în România aproximativ un miliard de euro, aşa că veniturile în plus ar putea fi substanţiale. Pe lângă introducerea tichetelor de vacanţă şi a altor măsuri de susţinere, numărul turiştilor cazaţi în hotelurile şi pensiunile din ţară ar urma să crească şi ca urmare a tensiunilor internaţionale.

Cel mai important obiectiv va fi atragerea turiştilor din Rusia. Anul trecut 2,6 milioane de ruşi au vizitat Egiptul. Însă această destinaţie şi-a pierdut atractivitatea după doborârea avionului Metrojet în peninsula Sinai.

După tragedia aviatică, vacanţele în Egipt au fost înlocuite cu cele în Turcia, ţară care a atras anul trecut şi mai mulţi ruşi - 3,3 milioane. Însă o altă prăbuşire, de data aceasta a unui avion militar rus sub focul armatei turceşti, a făcut ca şi această destinaţie să iasă din joc. Una dintre sancţiunile impuse de Vladimir Putin în urma acestui conflict este interdicţia zborurilor charter dinspre Rusia înspre Turcia.

Sunt aşadar aproape șase milioane de ruşi care nu ştiu unde îşi vor face vacanţele. Grecia este prima opţiune, dar şi România ar putea să atragă mai mulţi dintre ei. Nu va fi uşor, avertizează patronatele. Va trebui demarată o campanie de promovare a turismului românesc în Rusia. Guvernul Israelului deja a alocat 2,6 milioane de dolari pentru atragerea turiştilor ruşi. Croaţia este de asemenea o destinaţie care ar putea deveni foarte populară pentru ei. În plus, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România estimează că hotelierii din Turcia îşi vor reduce tarifele cu până la 30% ca să îi convingă pe turiştii ruşi să vină pe cont propriu dacă prin agenţii nu mai pot. Tarifele mici din Turcia i-ar putea atrage şi pe turiştii români acolo, ceea ce ar putea pune presiune pe litoralul de la noi.

Ţara noastră are avantajul preţurilor mici, mai ales după reducerea TVA la alimente. Însă nu a fost niciodată una dintre destinaţiile preferate ale ruşilor. Anul trecut, au ajuns în România 28.000 de turişti ruşi cu 1.000 mai puţini decât în 2013, arată statistica oficială. Iar anul trecut a fost de asemenea unul tensionat. Dar conflictul din Ucraina nu i-a adus pe ruşi în număr mai mare în România. În schimb, navele de croazieră occidentale au evitat Crimeea şi Odessa şi au acostat la Constanţa. Însă turiştii de pe vapoare lasă mai puţini bani pe uscat decât cei care se cazează în hoteluri.

Indiferent dacă vor reuşi sau nu să atragă mai mulţi ruşi, hotelierii din ţara noastră ar putea caza turişti români speriaţi de evenimentele din Europa de Vest. Atentatele din Paris şi blindatele din Bruxelles nu ajută deloc turismul din Franţa şi Belgia. Şi nu sunt singurele ţări europene care au desfăşurat acţiuni anti-teroriste în ultimele săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Salarii mai mici de la 1 iulie 2024 pentru acești români. Decizia lovește în mulți angajați
Digi FM
Mihaela Tatu, adevărul despre motivul pentru care a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a părut...
Pro FM
Lidia Buble, ipostaze senzuale printre așternuturi și într-un costum de baie roșu, într-un hotel de 2500 de...
Film Now
Cum arată copiii lui Jason Momoa. Fiul lui de 15 ani are cel mai ciudat nume de la Hollywood
Adevarul
Gratare cu carne de om. Un canibal și-a servit vecinii cu carne umană, fără ca aceștia să știe ce mănâncă de...
Newsweek
Cum a găsit Maria Ploae calea spre credință? Cine a fost actorul care a inspirat-o?
Digi FM
Cum a fost umilit un copil la serbarea de la grădiniță. Mama acestuia, mesaj sfâșietor: „M-a durut, am rămas...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Tatăl Angelinei Jolie, declarații rare despre fiica sa și nepoata lui, Vivienne. Jon Voight și actrița nu mai...
UTV
Bianca Censori a intors toate privirile la Paris Fashion Week. Sotia lui Kanye West nu a renuntat la tinutele...