Sari la conținut

Șeful CNADNR: Centurile ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni, gata în 2018

În prezent avem în procedura de achiziție două variante ocolitoare: varianta ocolitoare Comarnic și varianta ocolitoare Bușteni. În septembrie vom avea finalizate procedurile de achiziție publică, vom avea un constructor pentru cele două variante ocolitoare. Urmează o perioadă de proiectare, se suprapune foarte bine cu sezonul rece în care oricum nu s-ar fi lucrat, și începând cu noul sezon de construcție, martie-aprilie, în funcție de vreme, se va începe lucrarea. Termenul de execuție este de 12 luni. În 2018 vom avea aceste centuri ocolitoare”, a declarat Cătălin Homor duminică, în emisiunea „În fața ta”, la Digi24.

Acesta a precizat că soluția autostrăzii care va fi terminată în 2021 nu a fost abandonată.

„Nu a fost abandonată soluția autostrăzii. În momentul de față Comarnic-Brașov e împărțită în cinci loturi. Primele loturi, loturile de extremă, loturile de capăt, au fost scoase la licitație pentru lucrări. La primul lot a fost anulată procedura de achiziție din diverse motive, lotul cinci se află în derulare și la sfârșitul lui august vom avea o finalizare, sper că și un constructor. Totul depinde de Comisia de evaluare. În varianta optimistă în care Comisia de evaluare desemnează un câștigător, acesta va avea patru luni la dispoziție să realizeze proiectul și în aprilie, sfârșitul lui martie, să înceapă lucrările acolo, lotul cinci, Râșnov-Cristian. Nu e un sector foarte mare, dar e un început. Autostrada va fi finalizată integral în 2020-2021. Dacă cineva spune că știe să o facă mai repede este nerealist”, a spus Homor.

Conform șefului CNADNR, autostrada se face cu finanțare de la bugetul de stat, iar costul exact se va ști după finalizarea studiului de fezabilitate.

ÎNTREAGA EMISIUNE „ÎN FAȚA TA” O PUTETI VEDEA AICI