Şeful Dacia, Nicolas Maure, va deveni director general pentru fabricantul Lada

Data publicării:
c42a133f877c715cdfa609c72a5c27bc-thumb-963x542-crop

Foto: fabrica Togliatti, Avtovaz.ru

Candidatura lui Maure a fost propusă de alianţa Renault-Nissan, care controlează Avtovaz împreună cu compania de stat Rostec, a declarat o sursă apropiată acţionarilor companiei din Rusia, citată de Reuters, informează News.ro.

Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat timp de şase ani la compania Valeo şi alţi şapte la Faurecia.

Sub conducerea lui Andersson, Avtovaz a introdus în producţie o gamă de modele cu preţuri accesibile şi a redus substanţial numărul de angajaţi ai Avtovaz. Andersson a fost însă acuzat de șeful corporației de stat ruse „Rostec” Serghei Cemezov, ca a adus compania într-o „situație deplorabilă”.

Devalorizarea puternică a rublei a dus anul trecut la creşterea de trei ori a pierderilor Avtovaz, la 74 de miliarde de ruble (1,05 miliarde dolari), ca urmare a contractării puternice a pieţei auto din Rusia.

Renault deţine o participaţie de 50% la holdingul care controlează AvtoVAZ, iar partenerul japonez Nissan Motor un pachet de 17,13%.

Compania rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87% din acţiunile Avtovaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri