Video Cum sunt convinși rușii să moară în Ucraina. Promo pro-război: „Bunicule, nu-ți vinde Lada. Am semnat un contract cu armata”

Data publicării:
reclama rusia razboi
Foto: Captură video

O reclamă prin care Kremlinul încearcă să îi convingă pe ruși să se înroleze în armată pentru războiul din Ucraina a fost publicată și distribuită pe rețelele sociale. Aceasta prezintă un bătrân sărac, care nu mai are bani pentru mâncare, și care este „ajutat” în cele din urmă de nepotul său, după ce acesta semnează un contract cu armata.

În spotul publicitar care are aproape două minute, apare un rus în vârstă care are probleme cu banii. Acesta renunță la o parte din alimentele pe care vrea să le cumpere și vrea să-și vândă mașina Lada „pe un preț de nimic”. În ultima clipă, nepotul său apare îmbrăcat în uniformă militară spunându-i că a semnat un contract cu armata. „Vom fi cu siguranță bine acum”, îi spune nepotul bunicului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deși nu este pentru prima dată când oficialii ruși se folosesc de astfel de spoturi publicitare pentru a promova înrolarea în armată, reclama a primit numeroase critici.

În vară, propaganda Rusiei prezenta „beneficiile” banilor primiți de familiile soldaților morți. Un reportaj difuzat de televiziunea rusă de stat Rusia 1 arată o familie care merge într-o nouă mașină Lada la cimitirul unde fiul lor este îngropat.

Reportajul se concentrează pe faptul că părinții au cumpărat o mașină Lada cu banii primiți de la guvern după moartea fiului lor. „În memoria fiului nostru am cumpărat o mașină nouă şi frumoasă”, spune tatăl soldatului Alexei care a fost ucis.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri