Studiu. Roboții vor crea mai multe locuri de muncă decât vor distruge

Data publicării:
roboti

Roboţii nu ne vor fura chiar toate joburile, ci vor crea cu 58 de milioane mai multe decât vor distruge în următorii patru ani, arată cele mai recente studii World Economic Forum.

Avansul în domeniul roboticii şi al inteligenţei artificiale va creşte semnificativ nivelul de autmatizare în următorii ani. Până în 2022, aproape jumătate din totalul sarcinilor vor fi realizate de roboţi. Aşa că automatizarea va fura totuşi unele locuri de muncă, iar soluţia ar fi respecializarea.

Mai exact, 75 de milioane de joburi vor dispărea din cauza roboţilor, însă tot aceştia vor genera 133 de milioane de noi locuri de muncă.

În plus, studiul arată că vor apărea schimbări importante şi în felul în care muncesc oamenii. Munca de la distanţă va fi din ce în ce mai folosită şi se va apela mai frecvent la freelanceri şi lucrători temporari specializaţi în realizarea punctuală a anumitor sarcini.

În plus, noile condiţii de pe piaţa muncii vor obliga mulţi anagajţi să înveţe noi specializări, iar companiile vor fi astfel nevoite să investească, nu doar în automatizare, ci şi în formarea propriilor angajaţi pentru a rămâne competitive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri