Anunțul lui Dăncilă privind autostrada Craiova-Pitești. Ce nu spune premierul

Data publicării:
craiova intrare

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat luni, la Craiova, că au fost desemnaţi câştigătorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a drumului expres Craiova-Piteşti, tronsoanele I şi II. Aceasta nu spune însă că licitația pentru tronsoanele III și IV a fost anulată și nu a fost demarată de aproape un an.


Cele două tronsoane au o lungime de 58 de kilometri, iar realizarea lor va determina decongestionarea traficului în oraşul Balş şi municipiul Slatina.

"Astăzi au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie a drumului expres, în regim de autostradă, Craiova - Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizare a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni", a declarat Viorica Dăncilă.

Tronsonul pentru care vor fi numiți public zilele următoare câștigătorii contractelor se află între Craiova și Slatina. Între Slatina și Pitești ami sunt două tronsoane ale căror sarcină este incertă.

În luna august șeful Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, spunea că licitațiile pentru loturile 3 și 4 ale drumului expres Craiova-Pitești vor trebuie anulate și reluate, după mai multe contestații depuse la licitații.

În noiembrie 2017 Curtea de Apel București dădea dreptate unor firme participante la licitație care solicitaseră modificarea unor elemente din documentația de licitație.

Ori, schimbarea unor cerințe în cursul procedurii duce inevitabil la anularea acesteia. Cu toate acestea, CNAIR s-a chinuit întregul an 2018 să continue licitația, chiar și într-o formă eronată, în loc să o repornească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri