Licitația „centura Bacău” se judecă la Curtea de Apel, dar Umbrărescu este dat câștigător

Data actualizării: Data publicării:
bacau santier

Compania de Drumuri l-a numit din nou câștigător al lucrărilor de realizare a Centurii Bacău pe constructorul român Dorinel Umbrărescu care își dispută contractul cu firma turcă IC Ictaș Insaat Sanayi VE Ticaret A.S.

„Astăzi, 15 Noiembrie 2018, CNAIR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectareș și execuție Varianta de ocolire Bacău", în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor emise de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor”, arată compania într-un comunicat remis presei.

Compania spune însă că procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

Începerea lucrărilor se mai lovește de o problemă trecută sub tăcere de către Compania de Drumuri. Atribuirea contractului face obiectul unui proces care este pe rolul Curții de Apel București și în care va avea loc o nouă înfățișare joia viitoare, pe 22 noiembrie. Reprezentanții pentru comunicare ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au putut fi contactați pentru a oferi informații suplimentare.

Obiectul principal al contractului "Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea și execuția lucrarilor ce constau în 30,8 km de drum nou, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri