CNAIR va lărgi la 4 benzi o parte din Centura sud a Capitalei

Data publicării:
centura sud

Compania de Drumuri a demarat licitaţia pentru modernizarea unei părţi din centura Capitalei şi a unui tronson din DN6.

centura sud

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri că a demarat licitaţia pentru modernizarea unui tronson din centura Capitalei şi reabilitarea unei părţi din Drumul Naţional 6 (DN6), Alexandria-Craiova, ambele contracte având o valoare cumulată estimată de 721,3 milioane lei (159 milioane euro) pentru 59,5 kilometri, potrivit anunţurilor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Pentru lărgirea la patru benzi a 11 kilometri din Centura sud CNAIR este dispusă să plătească o sumă de până la 339 milioane lei, fără TVA, respectiv peste șase milioane euro pe kilometru de drum modernizat.

Tronsonul din centura Capitalei vizat este între DN2 (zona Afumaţi) – A2 (Bucureşti-Constanţa).

Lucrările mai vizează și eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere şi a unor pasaje noi, precum şi prin reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente.

Compania de Drumuri se străduie de aproximativ zece ani să modernizeze cei 32 de kilometri din Centura sud a Capitalei, plus cei 11 km dintre DN2 și A2. Contractele semnate în acest sens au fost reziliate în anii trecuți. Situația face ca șoferii care circulă pe sectorul sudic să piardă ore în șir pntru parcurgerea acesteia, iar numărul accidentelor să fie ridicat. În urmă cu nouă ani CNAIR a primit nu mai puțin de șapte oferte pentru lărgirea la patru benzi a porțiunii dintre DN2 și A2, însă lucrările nu au fost încheiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri