Panourile solare și becurile led montate pe DN6 la treceri la nivel cu calea ferată au început să dispară. Hoții, negăsiți de luni bune

Data actualizării: Data publicării:
Panouri solare cu becuri led.
Panourile solare și becurile led montate pe DN6 la treceri la nivel cu calea ferată au început să dispară. Foto: Captură TV Digi24

Mai multe treceri la nivel cu calea ferată modernizate cu bani de la UE au rămas în întuneric pe timpul nopții, după ce au devenit ținta hoților. Aceștia au furat dispozitivele sofisticate de iluminare și inclusiv panourile solare. Făptașii sunt de negăsit.

Primii care au observat lipsa ledurilor au fost șoferii care tranzitează Drumul Național 6, pe timpul nopții.

- Este foarte periculos, da. S-au întâmplat multe accidente aici.
- Foarte rău îți dai seama, nu este luminat, destul de rău, așa se întâmplă în România.

România a primit bani de la Uniunea Europeană pentru a scădea numărul accidentelor pe drumurile naționale. Drept urmare, la mai multe treceri de cale ferată din țară au fost montate astfel de sisteme de iluminare inteligentă.

Alina Sabou, purtător de cuvânt DRDP Timișoara: În Timiș au fost 13 poziții dintre care 3 sunt degradate, sunt dispărute. Am făcut plângeri la poliție la cele două puncte de poliție rurală de care aparțin trecerile de cale ferată.

Cu alte cuvinte, hoții au plecat acasă cu tot ce au găsit pe stâlp.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Aproximativ 5 metri, aceasta este înălțimea la care hoții s-au urcat să fure panourile solare și becurile led.

Șofer: Au furat?
Reporter: Da.
Șofer: Foarte urâtă treaba asta.

Reporter: Nu vă surprinde?
Șofer: Nu! Nu mă surprinde, trebuie să avem ochii în 4, peste tot instituțiile au treaba lor, noi trebuie să le avem pe toate.

Polițiștii lucrează la un dosar penal pentru furt, însă de luni bune autorii nu au fost găsiți.

Reporter: Mihai Vălușescu / Operator: Mihai Pop

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri