Marţi şi joi, ajungeţi din nordul ţării pe litoral în mai puţin de două ore

Data actualizării: Data publicării:
ALL
Salvamarii de pe litoral sunt in greva de avertisment.

Din nordul ţării la mare se poate ajunge acum de șase ori mai rapid. 50 de pasageri s-au îmbarcat în prima cursă estivală operată de TAROM pe ruta Satu Mare-Constanţa. Drumul durează acum mai puţin de două ore, faţă de 10-12 ore cu maşina sau cu trenul.

Primul avion Satu Mare - Constanța a plecat cu primii turiști care au ales să ajungă la mare cu o cursă relansată după 45 de ani. Printre ei, Melinda și Botond.

Melinda - pasager : „Extrem de bună (n.r.- cursa), cu trenul am auzit că este cam 18-20 de ore. Păi în două ore dacă ajungi este foarte fain!”

După o oră și jumătate, au ajuns la mare. Ceva care în urmă cu un an, spre exemplu, nici nu își imaginau.

Melinda, pasager: „Am auzit că e două ore și a fost o oră jumătate, foarte fain a fost!”

Botond, pasager: „Am găsit bilet în preț avantajos, nu era problemă, suntem mulțumiți!”

Prețul biletelor pentru această cursă a fost de 40 de euro dus-întors. În restul sezonului, acestea vor fi aproximativ 100 de euro.

Claudiu Sulea - director comercial al Aeroportului Internațional Satu Mare: „Azi inaugurăm cursa cu două frecvențe săptămânale, marți și vineri, spre Constanța. O cursă mult așteptată de sătmăreni”.

La malul mării, prima cursă internă a anului a fost întâmpinată cu fast.

Bogdan Artagea, directorul Aerportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța: „Au fost negocieri extraordinar de grele cu TAROM-ul, pentru a putea readuce TAROM-ul pe Constanța, în primul rând și după aceea a uni Constanța de întreaga țară”.

Acum, litoralul este legat de țară prin patru curse: Satu Mare, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca. În total, pe aeroportul din Mihail Kogălniceanu, sunt operate 10 curse interne și internaționale.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri