Noi benzi unice de circulaţie pentru transportul public în București. Care sunt bulevardele pe care vor fi amenajate

Data publicării:
Autobuz STB cu usile deschise
Autobuz STB. Foto: Facebook/ STB

Municipalitatea înfiinţează noi benzi unice de circulaţie pentru transportul public, a anunţat viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. El a scris, joi, pe Facebook, că primele rute rapide pentru transportul public - autobuze şi troleibuze - vor fi amenajate pe axa nord - centru. Stelian Bujduveanu a precizat că una dintre rutele care vor fi înfiinţate este bulevardul Regele Mihai I, axul central, pe sensul spre Arcul de Triumf.

Potrivit viceprimarului Capitalei, măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieşirea în Piaţa Arcul de Triumf şi amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecţiei cu Aleea Primo Nebiolo.

El a punctat că alte rute rapide ce vor fi create sunt bulevardul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piaţa Charles de Gaulle, respectiv bulevardul G-ral Gheorghe Magheru - bulevardul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecţiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor.

Stelian Bujduveanu a anunţat că o a patra rută rapidă este bulevardul Aviatorilor, banda I, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle şi crearea benzii IV între Piaţa Charles de Gaulle şi bulevardul Mircea Eliade, sens spre Piaţa Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. El a afirmat că măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieşirea în P-ţa Charles de Gaulle, în ambele sensuri.

Viceprimarul Capitalei a menţionat că benzile unice vor fi operaţionale începând din martie, în funcţie de condiţiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere şi montarea indicatoarelor de circulaţie.

Stelian Bujduveanu a spus că traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecţiilor.

El a explicat că măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în Bucureşti pe care l-a început la sfârşitul anului trecut, care presupune înfiinţarea de sensuri giratorii, benzi unice şi sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulaţie, precum şi amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul acestui Inel.

Stelian Bujduveanu a adăugat că Brigada de Poliţie Rutieră şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti vor supraveghea aceste trasee şi vor sancţiona accesul altor autoturisme pe benzile unice.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri