O cerere uitată ține pe loc autostrada A3 la intrarea în București

Data publicării:
autostrada centura bucuresti

Deşi avansează cu lucrările, constructorul ciotului de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti mai are de trecut un hop: să dărâme un canton al CFR, pentru a finaliza pasajul peste calea ferată.

Cererea pentru Autorizaţia de Desfiinţare a acelei clădiri zace însă de câţiva ani într-un sertar al Primăriei Sectorului 2, potrivit oficialilor de la Drumuri, informează Economica.net.

"Pe primii 3,325 km ai Autostrăzii A3 București-Ploiești, între Șos. Petricani și Str. Popasului, se lucrează într-un ritm foarte bun, iar constructorul (Aktor) are toate șansele să finalizeze lucrările în vara anului 2018 dacă autoritățile responsabile rezolvă și ultima problemă importantă de pe acest segment: exproprierea clădirii din imediata apropiere a căii ferate București-Constanța", remarcă şi reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care au publicat o nouă filmare cu drona a acestei porţiuni de autostradă.

Exproprierea și demolarea efectivă a construcției sunt necesare pentru a putea finaliza pasajul peste calea ferată. La finalul lunii septembrie raportul de progres oficial indica un procent de execuție în teren de aproximativ 52% pentru acest lot de autostradă. Așteptăm de la CNAIR emiterea raportului aferent lunii octombrie", mai spun reprezentanţii API.

Pentru demolarea cantonului CFR a fost înaintată o solicitare către Primăria Sectorului 2 pentru Autorizaţia de Desfiinţare, au explicat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Deşi solicitarea are mai mulţi ani vechime, Primăria Sectorului 2 nu a eliberat nici până acum acea Autorizaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri