Transportul în comun din București, golit de coronavirus. Ce spun oamenii care încă îl folosesc

Data actualizării: Data publicării:
pasaj-gol-metrou-unirii
Foto: Digi24

Teama de virus și interdicțiile militare i-au îndepărtat pe bucureșteni de metrou și de autobuze. Cei mai mulți dintre locuitorii Capitalei, care sunt nevoiți să plece de acasă, folosesc mașinile personale! După trei săptămâni de criză COVID, vagoanele de metrou sunt aproape pustii, iar autobuzele circulă pe porțiuni lungi din traseu fără călători.

COVID-19 a paralizat economia și transportul în comun, depotrivă. La metrou, pe culoarele dintre stații, pe unde acum vreo lună treceau sute de călători pe minut, abia mai trec câteva zeci. Cu mască și fără mască...

- Nu am ce face! Trebuie să ajung la serviciu! Dacă aveam mașină personală, da, veneam cu mașina personală! Este o oarecare teamă, înțeleg! Mă tem, pentru că sunt aproape unul de celălalt. Și pot să iau COVID-ul. Pot să iau virusul!

- Să nu nimeresc lângă cineva asimptomatic sau care n-a avut grijă! Și... Asta e!

- Cât mai multă deratizare din asta trebuie făcută prin metrou! Și să se pună și chestii din astea cu dezinfectant din acela pentru mâini. Ar trebui să fie chestia asta băgată la metrou. Pentru că sunt foarte mulți navetiști, vin din provincie, pe trenuri, chestii d-astea. (Reporter: N-ați văzut dezinfectant aici!) Nu, nu! În vagoane, nu!

În vagoanele de metrou nu sunt recipiente cu dezinfectant. Metrorex le recomandă călătorilor... să aibă grijă! Și-i anunță că barele de susținere din vagoane și butoanele pentru deschiderea ușilor sunt dezinfectate suplimentar cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Nici vehiculele STB n-au dezinfectant! Și destui călători circulă cu teamă.

- Fiecare om poate fi un potențial infestat!

Transportul în comun din București, oprit pentru prima oară în trei decenii în noapte de Paște

Conducerea STB anunță că-și decontaminează vehiculele din trafic de două ori pe zi, cu substanțe pe bază de clor. Sunt, oricum, cu 40 la sută mai puține ca-n vremurile bune. Și circulă... mai mult goale.

Șofer STB: Asta e, la ora asta! Dimineața circulăm mai ocupați. (Reporter: E 8 și jumătate, totuși!) E gol, goluț! (De la Eroilor, până aici, două stații, gol, goluț?) Da... (S-a speriat lumea? Nu mai circulă cetățenii cu STB-ul?) Da... Sunt 75%, nu știți?

Cu 75%... mai puțini ca acum trei săptămâni. Ceea ce, date fiind recomandările ordonanțelor militare, este perfect pentru sănătatea generală. Tot la capitolul prevenție: pentru prima oară în ultimele trei decenii, în noaptea de Paște nu vor circula nici metroul, nici autobuzele, nici troleibuzele și nici tramvaiele!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri