Sari la conținut
News Alert

Un nou tip de grevă: organizată de salariaţi în mediul online

Liderii sindicali ai CFR SA şi CFR Călători au informat conducerea Ministerului Transporturilor (MT) că oprirea spontană a lucrului, miercuri, a fost organizată în mediul online de către salariaţi, anunţă reprezentanţii MT, care precizează că ministrul Răzvan Cuc le-a cerut sindicaliştilor să-i informeze pe angajaţii feroviari că bugetele celor două companii prevăd măriri ale salariilor.

greva cfr _thinkstock

way forward railway

"În această după-amiază, 22 martie 2017, la sediile CFR S.A. şi CFR Călători au avut loc noi runde de negocieri pentru încheierea de acorduri sau acte adiţionale la Contractele Colective de Muncă. Au fost analizate şi discutate soluţii pentru revendicările şi problemele salariaţilor", spun reprezentanţii MT.

Ei arată că, după şedinţa de Guvern, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a mers să se asigure că administraţiile şi organizaţiile sindicale pot ajunge la o înţelegere.

"Companiile feroviare au parcurs toate etapele necesare demarării negocierilor cu federaţiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractelor colective de muncă) şi au respectat termenele legale pentru elaborarea şi promovarea bugetelor pentru acest an.
În bugetele CFR S.A. şi CFR Călători sunt prevăzute creşteri salariale. Bugetele vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern. În prezent, proiectele se află pe circuitul de avizare", mai arată Ministerul Transporturilor.

Reprezentanţii MT spun că liderii sindicali au informat conducerea ministerului că oprirea spontană a lucrului a fost organizată în mediul online de către salariaţi.

“Am  avut în vedere mărirea anvelopei salariale pentru angajaţii feroviari. Se pare că mesajul aceasta nu a ajuns în teritoriu. Ca lideri de sindicat, spuneţi că nu susţineţi acest protest spontan. Cu toate acestea, fac apel şi la dumneavoastră, să vă asiguraţi că informaţia despre creşterea salarială va ajunge la oameni”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.