Ministrul Transporturilor, surprins de protestul de la CFR. „Am primit asigurări că nu va fi grevă”

Data publicării:
razvan cuc crop

Ministrul Trasporturilor se declară surprins de protestul spontan declaşat astăzi de ceferişti. Spune că ieri a primit asigurări de la sindicate că nu va avea loc nicio grevă, în condiţiile în care au fost respectate promisiunile de creştere salariale.

O parte din angajaţii CFR Infrastructură şi CFR Călători au declanşat un protest spontan, acest lucru s-a petrecut în condiţiile în care, inclusiv în cursul serii de ieri, am avut discuţii cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Mişcare Comercială, federaţia reprezentativă pentru acest sector, am discutat toate măsurile care au fost aplicate şi în bugetul companiei CFR Infrastructură, şi aici mă refer la creşterea anvelopei salariale cu 22,5 procente. Contractul colectiv de muncă a expirat pe 21 martie, reprezentanţii CFR Infrastructură au propus încheierea unui acord până la încheierea noului contract colectiv de muncă, însă reprezentanţii sindicali au refuzat să facă acest demers”, a spus ministrul Răzvan Cuc în ședința de guvern.

„Am avut întâlnire aseară şi azi dimineaţă cu reprezentanţii, am primit în cursul serii de ieri că nu va fi nicio grevă pentru că au fost respectate toate promisiunile care s-au făcut către companie. În acest moment urmează o nouă rundă de discuţii, în cursul zilei de azi la ora 15.00”, a adăugat Răzvan Cuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri