Vânzările articolelor sportive se triplează vara

Data publicării:
biciclete

Cel mai bine vândute articole sportive în timpul verii sunt bicicletele. 

Anual se vând în România 400.000 de biciclete, 80% dintre ele se dau în lunile de vară. Românii alocă pentru acest articol sportiv între 400 și 500 de lei.

„În aceasta perioada se vând foarte bine și articolele de plaja care au o pondere importanta în cifra de afaceri. Și, nu în ultimul rând, snorkelingul și scuba divingul”, a susținut Petru Nemţoiu, directorul unui magazin sportiv.

Costumele de baie reprezintă 90% din vânzările articolelor de profil. Preţurile acestora variază între 30 şi 100 de lei.

Echipamentul complet pentru snorkeling conține aqua shoes, costum de neopren care menține temperatura corpului constanta, vizor și tub de respirat și nu costă mai mult de 150 de lei.

Echipamentul pentru cei care merg la munte este însă unul de câteva ori mai scump.

Drumeţiile necesită încălţăminte adecvată, rucsaci încăpători, şi eventual cort şi haine mai groase.

„Sa aiba mereu la ei în rucsac un echipament impermeabil, pentru ca vremea este capricioasa mai ales daca este o altitudine mai mare. Echipamentul sa fie de asemenea foarte ușor sa nu îngreuneze încarcatura”, a explicat Balandra Lukay reprezentant magazin articole sportive.

Articole pentru excursii la munte

bocanci: 150 - 700 de lei

rucsac: 200 - 1000 de lei

cort: 80 - 400 de lei

geacă impermeabilă: 200 - 1500 lei

În topul vânzarilor de vara se afla și mingile, paletele de tenis, dar și rolele.

Din 20 august magazinele de profil vor începe reducerile de sezon. Prețurile multor articole sportive vor fi cu 10 pâna la 50% mai mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri